Japanin kulkukatit

Japani45 059

Viime viikonloppuna kävelyllä bongasin metsän eläimiä, kuten kymmensenttisen rukoilijasirkan, albiinon kilpikonnan ja kissoja. Joku oli tuonut polun varteen levähdyspaikalle kulkukissoille suojakoppeja, patjoja ja ruokaa. Tullessamme lähelle ruokakupilta levähti lentoon kaksi suurta varista. Kyseessä oli ilmeisesti jonkin eläinyhdistyksen projekti, jossa kulkukissoja pikkuhiljaa kesytetään, pyydystetään ansoihin, rokotetaan, sterilisoidaan ja palautetaan vapaaksi metsään – kaikkia kun ei voi antaa koteihin. Ulkosuojissa kulkukissoja voi sitten ruokkia vähän kuten sorsia ankkalammilla. Kissat pysyvät suojissa paremmin elossa, mutta alueen pikkulintu-, lisko-, ja jyrsijäpopulaatiosta en osaa sanoa.

Japani45 046

Pikku ressukka.

Leikimme hetken kesynoloisen kissanpennun kanssa kaislalla, jonka joku oli jättänyt sille leluksi. Pennulla ei näyttänyt olevan sisaruksia – ehkäpä varikset tai taifuunit olivat ne vieneet tai joku oli vastikään dumpannut paikalle suloisen heräteostoksensa. Lähtiessämme mirri jäi hämmästyneenä katsomaan peräämme.

Japanissa on paljon hylättyjä ja villiintyneitä kissoja. Varhain emoista erotettuja katteja ja koiria on helposti saatavilla lemmikkieläinkauppojen lasikaapeissa. Tässä osassa maata pelkkä halla ei riitä tappamaan metsäläisiä, eivätkä lihavat variksetkaan saa ihan jokaista karvaturria kiinni. Kissojen sterilointi ja rokottaminen noin puolet kalliimpaa kuin Suomessa, eivätkä kaikki ihmiset huolehdi edes omista ulkokolleistaan.  Iltaisin lähiössämme kaikuukin aikamoinen reviirimylvintä. Eniten kissoja näkee vaellusreittien varressa vuorilla. Ne tuntuvat viihtyvän shintolaistemppelien suojassa.

Yksi kulkukissa, joka löysi kodin

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: