Aivokuumerokotus

2013-12-05_09-48-23

Kaupunginsairaala on siisti ja organisoitu.

Tänään otin vihdoin toisen rokotuksen japanin aivokuumetta (日本脳炎) vastaan. Käytännössä tartuntariski on maailmalla pikkiriikkinen ja Japanissa vielä pienempi, mutta mitäpä sitä ei tekisi kirmaillakseen huolettomana Aasian maaseuduilla. Jos nimittäin mielikuvitus laukkaa, jokainen hyttysenpurema kutisee kummasti.

2013-12-05_11-54-29Pohdimme rokotteen ottamista Suomessa, mutta yhdestä piikistä olisi joutunut maksamaan noin 130 euroa. Japanissa työterveyslääkäri piti rokottamista ajanhukkana kaupunkilaiselle ja rokotteen sivuvaikutuksetkin ovat melko yleisiä. Koska nyt kuitenkin olemme lähdössä pariksi viikoksi Thaimaahan ja pohdimme muutakin Aasian matkailua, varasimme pistosajat sairaalasta. Kuukauden välein otettava perusrokotesarja maksoi yhdeltä hengeltä yhteensä lääkärikäynteineen noin 6000 yeniä eli noin 45 euroa.

Tämä meidän saaremme on lääketieteellinen klusteri, jossa on ainakin 3 sairaalaa, klinikoita, lääketieteellinen tiedekunta ja supertietokone jolla voi simuloida  lääkemolekyylejä. Oli siis melko helppoa löytää läheltä sairaala, jossa sai englanninkielistä yleislääketieteellistä palvelua.

Varasimme ajan puhelimitse. Ensimmäisellä kerralla rekisteröimme asiakaskortit, joilla hoidettiin automaatin kautta ilmoittautuminen ja käyntimaksu. Huoneeseen ja maksumaatille ohjattiin radiolähettimeen tulevilla viesteillä. Palvelu oli sujuvaa ja täsmällistä, mutta tänään rokotetta ei jostain syystä heti kuulunut kun lääkäri painoi nappia. Istuin kymmenen minuuttia lääkärin ja hoitajan kanssa syvässä hiljaisuudessa. Smalltalk-kulttuurin puute on aamutuimaan ihanaa.

2013-12-05_09-41-34

Ilmoittautumisautomaatti sylki ulos radiolähettimen, joka piippasi kun oli aika mennä vastaanottohuoneeseen tai maksuautomaatille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: