Päivitys ikebanatunneilta

Olen oppinut ikebanatunneilla, että vihaan kosmoksia. Kiinalaisilla merkeillä kirjoitettuna kosmokset ovat syksykirsikankukkia. Nimensä mukaisesti niitä on melkein mahdoton käsitellä ja säilyttää.

Kukat noudattavat pääpiirteissään vuoden kiertoa ja vuodenajan värejä. Asetelman tekeminen on yksinkertaista, kun muistaa aloittaa kolmesta korkeimmasta päävarresta. Päävarsista shin on pisin, soe noin kaksi kolmasosaa siitä ja hikae kaksi kolmasosaa soesta. Päävarsien tulisi olla tasapainossa keskenään. Asetelman näyttävin kukka asetetaan yleensä väävarsien painopisteeseen. Kaikkien varsien ja kukkien parhaimpien ’kasvojen’ tulisi osoittaa katsojaa kohti. On bonusta, jos asetelmassa on jotain uutta, jotain kukoistavaa ja jotain kulunutta, esimerkiksi nuppu, puhjennut kukka ja mielenkiintoisesti lakastunut tai syöty lehti. Pitäisi hyödyntää viimeksi mainitun osalta joskus parvekeviljelmän antia.

Kun veden vaihtaa päivittäin ja kasveja lyhentää joka toinen päivä, asetelma säilyy kaksi tai kolme viikkoa. Asetelman ulkonäkö muuttuu nuppujen auetessa, kuljetuksesta nuupahtaneiden kasvien suoristuessa ja joidenkin osien lakastuessa. Osa kasveista varisee pahemmin kuin joulukuusi.

Ikebana3 122

Japani48 011 2013-11-07_17-18-59 IMG_6725
gerbera

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: