Japanilainen porkkana-kurkkusalaatti

Japani48 003

  • 400 g kapeaa kurkkua
  • suolaa
  • puolikas tai pieni porkkana
  • reilu ruokalusikallinen tuoretta inkivääriä (20 g)
  • puolikas kuivattu ja murskattu minichili ilman siemeniä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  1. Pehmitä kurkku kevyesti kaulimalla, hakkaamalla tai veitsen lappeella.
  2. Pilko kurkku suupaloiksi ja kääntele niihin vähän suolaa.
  3. Liuota inkivääriä noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä. Valuta kuivaksi ja murskaa.
  4. Kuori ja paloittele porkkana ohuiksi tikuiksi.
  5. Pehmitä porkkanoita noin puoli minuuttia mikrossa. Jäähdytä.
  6. Sekoita kaikki mausteet kastikkeeksi ja kääntele vihannekset joukkoon. Tarkista maku.
  7. Anna marinoitua noin tunti tai pidempään jääkaapissa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: