Okonomiyaki Kansain tapaan

japani33 005

1-2 kpl

(kaalilätty)

  • 1,5 dl kaalia pienen pienenä silppuna
  • 1 muna
  • 1 dl vettä
  • 1/4 pussi (dashi)liemijauhetta
  • 1,5 dl  hienojauhettua vehnäjauhoa tai vähän vähemmän puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • reilu 1/2 dl täytteitä (esim. kypsää lihaa, äyriäisiä, kevätsipulisilppua, juustoa, sieniä)
  • okonomiyakikastiketta
  • majoneesia
  • (nori-merileväjauhetta, boniittilastuja koristeeksi ripoteltuna)
  1. Sekoita liemijauhe veteen. Anna hieman jäähtyä, jos käytät kuumaa vettä.
  2. Riko joukkoon muna.
  3. Lisää jauhoja, kunnes rakenne on hiukan vahvempaa kuin vatkaamaton kuohukerma.
  4. Lisää silputtu kaali.
  5. Sekoita joukkoon täytteet.
  6. Paista alhaisella keskilämmöllä noin sentin paksuisia ja 15 cm leveitä lättyjä. Anna jähmettyä kunnolla ennen kääntämistä.
  7. Levitä pinnalle okonomiyakikastiketta ja halutessasi majoneesia, boniittilastuja ja merileväjauhetta.

Okonomiyakikastikemerkki, jonka logona on naisen pää, on mielestäni parasta. Jotkut käyttävät Japanin ulkopuolella okonomiyakikastikkeen tilalta worcestershire-kastiketta, joka saattaisi toimia sokerilla maustettuna. Tämä ruokalaji on helpompi syödä haarukalla ja veitsellä kuin puikoilla, tai ainakin se kannattaa paloitella ennen puikoilla syömistä.

Jos lättyä paistaa hyvin pitkään hyvin alhaisella lämmöllä, kaalin määrää voi lisätä.

Kaaliräiskäle

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: