Porkkana-gobo kimpira

Gobo eli isotakiainen on Aasiassa yleisesti käytetty juures, jossa on hieman savuinen maku.

IMG_6659

Porkkana-Gobo Kimpira

1-2 Goboa

1-2 porkkanaa

1 rkl seesamiöljyä

1 kuivattu minichili ilman siemeniä

1 rkl sokeria

1 rkl miriniä

3 rkl soijakastiketta

  1.  Kuori ja pese gobo. Rapsuta multa pois yleisveitsen tylpällä reunalla.
  2. Pilko gobo tikuiksi ja laita palat runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Liuota, kunnes paloista on irronnut ruskeaa väriä.
  3. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi tikuiksi.
  4. Hienonna chili.
  5. Kuumenna pannulla seesamiöljy. Paista hetki porkkanoita, huuhdottua ja valutettua goboa ja chiliä.
  6. Lisää sokeri, mirin ja soijakastike.
  7. Paista, kunnes neste on haihtunut ja vihannekset ovat napsakoita mutta miellyttävän kypsiä. Lisää tarvittaessa pannulle vähän vettä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: